Van het ZWO September 2013 Van het ZWO September 2013

Bericht van Kerk in Actie
Er is bij Kerk in Actie zorg om het aanzwellende geweld in Syrië, de groeiende woede, het bijltjesdaggevoel. Syrische partnerorganisaties vertellen Kerk in Actie hoe ingewikkeld het is om effectief hulp te geven aan slachtoffers van geweld in deze ondoorzichtige situatie. Wat gaat dat betekenen voor al die geweldloze activisten in Syrië die zich hebben ingezet voor vrede en mensenrechten, ongeacht etnische of religieuze achtergrond. Zij zijn hun leven niet zeker of zitten nu in gevangenissen van het regime van Assad.
Ook in Egypte is het geweld opgelaaid. Aanhangers van de afgezette president Morsi protesteren dagelijks en het leger gebruikt veel geweld om de protesterende mensen te verjagen. Al heel veel mensen hebben hierbij het leven verloren. De woede onder de Moslimbroeders is groot en deze richt zich nu ook op de christenen. Er zijn bijvoorbeeld kerken in brand gestoken. Koptische christenen zijn bang dat hun leven gevaar loopt.

Voorbede
Kerk in Actie vraagt uw voorbede om vrede en recht voor alle mensen in het Midden-Oosten:
“Goede God, wij vragen om Uw nabijheid en steun voor onze broeders en zusters in het Midden- Oosten. In het bijzonder in Syrië en in Egypte. Wij bidden U om vrede en recht in deze regio. Om een leefbaar bestaan voor zoveel ontheemden. Om kracht en wijsheid en compassie voor alle leiders. Om volharding en creatieve liefde voor alle bruggenbouwers, vredestichters en troosters in deze wereld.
Goede God, voor al uw mensen bidden wij. Dat deze wereld een plek mag zijn waar ruimte is voor iedereen, verbonden met de ander. In een wereld waar mensen u herkennen in ontmoeting met elkaar. Amen”.

Kerk in Actie Agenda 2014
De afgelopen jaren informeerden wij u omstreeks deze tijd over de nieuwe Missie-Zendingskalender. De kalender 2013 is helaas de laatste die werd uitgegeven. In plaats van de Missie-Zendingskalender heeft Kerk in Actie nu “de andere agenda“ uitgebracht.
Kerk in Actie zet zich in voor recht en gerechtigheid, voor mensen in nood, voor kwetsbare mensen en voor bevolkingsgroepen die over de rand dreigen te vallen of in de verdrukking komen en het niet meer redden. Kerk in Actie vecht voor een wereld die duurzaam is, zonder armoede, honger, oorlog en onrecht. In de “andere agenda” vindt u tips voor een duurzaam leven en omzien naar de ander. Elke week wordt u geïnspireerd door een spreuk of Bijbeltekst. Ook beschrijven wij een aantal bijzondere projecten als voorbeeld van wat Kerk in Actie wereldwijd doet. Het geld dat Kerk in Actie ontvangt door de agenda’s aan u te verkopen, komt geheel ten goede aan de programma’s die Kerk in Actie ondersteunt.
De agenda kost € 9,95, exclusief verzendkosten en is vanaf oktober te bestellen via de webwinkel van Kerk in Actie: www.kerkinactie.nl/webwinkel

Met vriendelijke groet,
namens de ZWO-commissie,
Kienie Ebbers