Van het ZWO November 2014 Van het ZWO November 2014

Kerstgroet
In de tijd van Advent stuurt de ZWO - commissie namens de gemeente een kerstgroet naar The Brotherhood in India.
Ook sturen wij een groet naar de Protestantse Kerk op Halmahera en naar P3W, het vrouwencentrum van de Evangelisch Christelijke Kerk in Papua.

De vertaling van de Indonesische tekst op deze kaarten:
We wensen jullie een gelukkig Kerstfeest!
Vrede op aarde voor alle mensen van zijn liefde.

De hemel is opengegaan,
God heeft ons opgezocht.
Wij worden in het licht gezet
en vrede is over ons besloten.
Ook al is alles tegen ons,
Gods liefde is voor ons!

Kerk in Actie
Kerk in Actie realiseert het diaconale werk en zendingswerk van de Protestantse Kerk in Nederland en voert haar werk uit in opdracht van de generale synode.
Het werk van Kerk in Actie is verdeeld in drie hoofdprogramma’s: Zending, Werelddiaconaat en Binnenlands Diaconaat. Ook Noodhulp vormt een onderdeel van het werk van Kerk in Actie.
Directe diaconale en missionaire samenwerking staat in al het werk voorop. Ook vindt Kerk in Actie het belangrijk een stem te laten horen tegen onrecht, zowel in Nederland als in de ruim veertig landen waar Kerk in Actie met partners samenwerkt.

Kerk in Actie kiest voor mensen in kwetsbare posities en gelooft in de eigen kracht en mogelijkheden van mensen. Kerk in Actie wil er aan bijdragen dat mensen tot hun recht komen en gelooft dat christenen wereldwijd geroepen zijn om te laten zien dat de boodschap van Jezus Christus hoop biedt en verandering kan brengen.
Plaatselijke kerken wereldwijd delen deze boodschap en bouwen aan een solidaire en duurzame samenleving. Kerk in Actie ondersteunt hen hierbij en werkt hieraan met tientallen medewerkers, vrijwilligers en partners binnen en buiten Nederland.

Voorbeden gevraagd
Wij vragen uw voorbede voor de bevolking in Syrië en Irak, voor Christenen, Moslims, Yezidi en leden van andere minderheden. Zo velen moeten vluchten voor het geweld van IS en er zijn al zoveel mensen omgekomen. Heer, ontferm u over hen en wijs ons wegen om hoop te bieden aan alle mensen die getroffen zijn.
Wij vragen uw voorbede voor de vele slachtoffers van de ebola epidemie. Nog steeds is er geen medicijn of vaccin beschikbaar. We bidden ook voor de hulpverleners, die zich met gevaar voor eigen leven inzetten om de ziekte te bestrijden en de mensen die besmet zijn bij te staan. Geef een ieder moed en kracht om door te gaan.

Namens de ZWO-commissie,
Lida Donkerbroek

Gemeentemaaltijd/Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 15-11-2018 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur