Van het ZWO Mei 2013 Van het ZWO Mei 2013

Straatkinderen
In de afgelopen periode is de voorjaarscollecte geweest. Dit is een groot succes geworden. We hoopten op ongeveer € 2.000,- maar kunnen nu al meer geld, ruim € 2.600,- naar India sturen. Geld dat gebruikt wordt om dakloze jongens op te vangen en hun een meer geregeld leven te geven.
Binnenkort in juni hoopt een van de broeders (Mono) aan de Vrije Universiteit te promoveren. Hopelijk vindt hij tijd om op een zondag iets te vertellen over het  werk met de straatkinderen.
Op de zondag werelddiaconaat 20 oktober zal ons project India van 2013 worden afgesloten met een kerkdienst en presentatie bij de koffie.
Heeft u misschien nog een spaardoosje, zo ja kunt u dit dan in de kerk of bij de ZWO inleveren?
Wij bedanken namens de medewerkers in India alle gevers.

Diepenveen
In Diepenveen heeft de gemeente ook aandacht aan ons 40-dagentijd project besteed in hun kerkblad en in de dienst. Ze hebben er twee keer voor gecollecteerd, dit bracht 350 euro op.

Project 2014
Momenteel zijn we al aan het voorbereiden voor een project in 2014, dat bestemd is voor mensen in Papua. In de loop van het jaar kunt u hier meer over lezen.

Nieuw lid ZWO
Na de presentatie in februari over de nachtopvang voor straatkinderen in India krijgen we een nieuw lid voor onze commissie nl. Aaltje Blankman. Hartelijk welkom! Wij zijn blij met uitbreiding, fijn dat weer iemand betrokken is bij ons werk.

Intercultureel Bijbellezen
Op 24 april hebben we de reactie van de Bijbel-groep in India besproken en zijn we begonnen met de bespreking van een nieuw Bijbelgedeelte. In een volgend kerkblad kunt u hier meer over lezen.

Wij vragen u voorbeden: De noodhulp aan de vluchtelingen uit Syrië
De ACT Alliance steunt via Kerk in Actie en dankzij de plaatselijke gemeenten en gemeenteleden verschillende vluchtelingenfamilies in arme wijken in Amman (Jordanië). Hoewel deze gebieden overbevolkt zijn, huren Syrische vluchtelingen er huizen die eruit zien als ‘verwaarloosde vogelnesten’ of ‘verlaten onderkomens’. De armoede, el-lende en neerslachtigheid zijn er nadrukkelijk aanwezig.
Een persoonlijk verhaal, dat u kunt lezen op de site van Kerk in Actie willen we u in het kort doorgeven: Sulayma, een 31-jarige moeder van vier kinderen, vluchtte enkele weken geleden van de stad Homs, waar haar echtgenoot werd gedood en haar broer gegijzeld, naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Ze is later hertrouwd.
Gevraagd naar de reden voor haar vlucht naar Amman, vertelt Sulayma: “mijn veertien jaar oude dochter is getraumatiseerd nadat gemaskerde mannen onze woning binnendrongen en ons sommeerden te vertrekken. We hadden geen andere keus dan direct naar Jordanië vluchten, op zoek naar veiligheid en vrede. Ik hoop dat God op een dag het monster van de oorlog zal stoppen, zodat mijn kinderen een toekomst krijgen”.
Sulayma woont nu met haar kinderen in een armoedig huis. Omdat er geen meubels zijn, zit de familie op dekens op de vloer. In het midden van de kamer staat een gaskachel. Oranje bouwplastic hangt voor een gebroken raam, om de wind en de regen buiten te houden.
De hulporganisatie ACT Alliance, heeft Sulayma twee pakketten met babyartikelen gegeven voor de baby die ze verwacht. Ze is er erg blij mee, omdat ze zelf geen geld heeft om iets te kopen. De andere kinderen van Sulayma beginnen direct, nadat ze enkele kleursetjes voor school hebben gekregen, te tekenen: vlinders, groene bomen, honden en katten bij een rivier. “Dit is onze toekomst”, zegt een van hen. “Vrede, weer thuis in Syrië”.

Namens de ZWO,
Thea Wiegers-Kӧhler

Gemeentemaaltijd/Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 15-11-2018 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur