Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

.
Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

Woensdagavond 5 februari jl. ondertekenden vertegenwoordigers van de vier Protestantse Gemeenten in Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe een intentieverklaring. Daarin spraken de vier gemeenten zich uit om vanuit de gezamenlijke bron, de Bijbel, actief naar vormen van samenwerking te zoeken. Ze gaan hierbij gezamenlijke activiteiten ontplooien op het gebieden van pastoraat, diaconaat en jeugdwerk.

Ook ten aanzien van geldwerving, personeelszaken, exploitatie en publiciteit zal er samengewerkt worden. Met een kanselruil tussen de vier gemeenten is inmiddels een start gemaakt.Voor zaterdag 25 oktober wordt een Klein Sallandse Kerkendag voorbereid. Een kleine stuurgroep zal het proces begeleiden en stimuleren. De werktitel van de samenwerking zal voorlopig zijn: ‘Overleg Protestantse Kerken Klein Salland’.

De voorzitters van de kerkenraden bij het tekenen, vlnr: Ds. H.J. Damstra (Olst), E. Gritter (Raalte), W. ten Dam (assessor Wijhe), E.G en dhr. van den Broek (Wesepe).

Gemeentemaaltijd/Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 17-01-2019 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur

Basics in De Bastiaan
datum en tijdstip 17-01-2019 om 19:00 uur

Oecumenische dienst in de Dorpskerk
datum en tijdstip 20-01-2019 om 10:00 uur

Actie Kerkbalans 2019: 'Geef voor je kerk'

Het thema voor Actie Kerkbalans 2019 is ‘Geef voor je kerk’. De actieperiode loopt van 19 januari tot en met 2 februari 2019. meer

Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019

Rommelmarkt B.O.D.
Elke zaterdag tot en met zaterdag 23 februari 2019, dit is de laatste verkoopzaterdag.
Boskamp 47, open van 10 tot 16 uur
Opbrengsten t.b.v. Stichting Behoud Olster Dorpskerk
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.