Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

.
Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

Woensdagavond 5 februari jl. ondertekenden vertegenwoordigers van de vier Protestantse Gemeenten in Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe een intentieverklaring. Daarin spraken de vier gemeenten zich uit om vanuit de gezamenlijke bron, de Bijbel, actief naar vormen van samenwerking te zoeken. Ze gaan hierbij gezamenlijke activiteiten ontplooien op het gebieden van pastoraat, diaconaat en jeugdwerk.

Ook ten aanzien van geldwerving, personeelszaken, exploitatie en publiciteit zal er samengewerkt worden. Met een kanselruil tussen de vier gemeenten is inmiddels een start gemaakt.Voor zaterdag 25 oktober wordt een Klein Sallandse Kerkendag voorbereid. Een kleine stuurgroep zal het proces begeleiden en stimuleren. De werktitel van de samenwerking zal voorlopig zijn: ‘Overleg Protestantse Kerken Klein Salland’.

De voorzitters van de kerkenraden bij het tekenen, vlnr: Ds. H.J. Damstra (Olst), E. Gritter (Raalte), W. ten Dam (assessor Wijhe), E.G en dhr. van den Broek (Wesepe).

Gemeentemaaltijd/Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 15-11-2018 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur

Kring over onze protestantse liturgie, o.l.v. ds. H. van der Steeg
datum en tijdstip 15-11-2018 om 19.45 uur