Nieuwsbericht naar aanleiding van het coronavirus Nieuwsbericht naar aanleiding van het coronavirus
Download het nieuwsbericht in pdf

Met dit nieuwsbericht willen we u graag op de hoogte stellen van de ontwikkelingen naar aanleiding van het coronavirus en wat dit voor ons als kerk betekent. Dit bericht verspreiden we per mail aan de gemeenteleden van wie het mailadres bij ons bekend is. Kent u iemand die dit bericht niet heeft ontvangen, maar dat wel graag wil: stuur een berichtje naar scriba@pkn-olst.nl

Vieringen online en op TV
Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Alle bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen.
Naar aanleiding hiervan adviseert de Protestantse Kerk Nederland om tot 1 juni alleen online kerkdiensten te houden. Ook onze gemeente volgt dit advies. In Olst zijn we wel bezig met de implementatie van kerk TV, maar helaas is dat niet op tijd af om u online diensten uit onze eigen kerk mee te laten beleven. Wel is het mogelijk om de dienst van de gemeente Wijhe online te volgen. Deze start iedere zondag om 9.30 uur en is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. Ook de dienst van de gemeente Raalte kan beluisterd worden via www.pknraalte.nl/kerkdienstgemist/. Deze start om 10.00 uur. Voor het bekijken of beluisteren van de diensten geldt:
  1. Ga naar de website www.kerkdienstgemist.nl
  2. Vul in het balkje ‘zoek kerk’ Wijhe of Raalte in.
  3. Vervolgens kunt u een uitzending starten
  4. Zondagmorgen kan de dienst live bekeken of beluisterd worden, maar dat kan ook op een ander moment.
De komende zondagen verzorgt ds. René de Reuver, scriba van de landelijke PKN, een meditatie die te volgen is via de EO op NPO 2 vanaf 9.20 uur.

Pasen
Op paasmorgen worden de paaskaarsen aangestoken en vervolgens bij zonsopkomst de kerk binnen gedragen. Tussen 10.00-11.00 uur kan iedereen een kaars, die u ook zélf mag meebrengen, aansteken aan de nieuwe paaskaarsen. Uiteraard met in achtneming van 1,5 meter afstand. Organist Wim de Just zal dit uur gepaste muziek ten gehore brengen.

Open kerk
De kerk is de komende woensdagen van 19.00 tot 20.00 uur open voor stil gebed. Wanneer u op die avonden komt, denkt u er dan aan om 1,5 meter afstand van elkaar te houden? Daarnaast is de kerk iedere vrijdag open van 13.30 tot 16.30.

#Nietalleen
Overal in Nederland zetten talloze lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken. De gezamenlijke kerken in Olst en Boskamp hebben een vangnet opgezet om mensen in Olst, Boskamp en buitengebieden te kunnen voorzien van boodschappen, het voorzien van medicijnen en eventueel andere hulpvragen. Het vangnet is bedoeld voor iedereen (dus zowel kerkelijke als burgerlijke Gemeente).
Met alle mensen van 80 jaar en ouder is door de diaconie inmiddels telefonisch contact opgenomen om te vragen hoe het met hen gaat en of zij hulp nodig hebben. Als u wat nodig hebt, of u zorgen maakt om iemand anders, aarzel dan niet om contact op te nemen: De distributie wordt gecoördineerd door Cees Vonk. Als u hierbij wilt helpen, dan kunt u ook met Cees Vonk contact opnemen via telefoonnummer 0570-562147 of vonk112@hetnet.nl

Kaarten ter bemoediging
Daarnaast zijn er ter bemoediging kaarten verzonden naar alle gemeente leden van 80+.

Zondagse bloemen
Normaal gesproken worden de bloemen uit de zondagse dienst later op de dag bezorgd bij mensen die ziek zijn (geweest) of het moeilijk hebben. Ondanks dat er geen kerkdiensten zijn, bezorgen we toch iedere week bloemen bij gemeenteleden die we een hart onder de riem willen steken.

Internetdienst Wijhe - Pinksteren
datum en tijdstip 31-05-2020 om 9:30 uur

Kerk open voor stil gebed
datum en tijdstip 03-06-2020 om 19:00