Kerktoren zonder klokwijzers

Het is menig Olsternaar opgevallen. De toren van de Dorpskerk is ontdaan van zijn klokwijzers.
“Wat is met de wijzers gebeurd? Waar zijn deze gebleven?”
Het uurwerk zelf is in de toren wel aanwezig. Deze slaat om het half uur zijn slagen. De Olsternaar zal door het tellen van het slaan van de kerkklok (op het hele uur!) de tijd weten, maar echter niet door naar de toren te kijken.

De gemeente Olst-Wijhe, eigenaar van de toren, heeft de wijzers ter restauratie van de toren gehaald. Het is nu een niet alledaags gezicht van de kerktoren. Overdag worden de wijzers gemist. ’s Avonds en ’s nachts tekent de toren zich in het donker af als een donker iets. De verlichte klok met de wijzers worden dan helemaal gemist.

Daar het niet alledaags is, zijn er foto’s van de kerktoren gemaakt. Dit dan wel met een zonnige en herfstachtige sfeer als achtergrond, een paar dagen voor de eerste najaarsstorm. Door de herfstkleuren heen kijkend naar de toren, de Dorpskerk, maar ook naar De Bastiaan.
Voor de Olsternaar die wil weten wanneer de wijzers terug komen. Het terugplaatsen van de wijzers zal op vrijdag 1 november plaatsvinden.

Voor het bekijken van de foto’s, klik op onderstaande foto’s om vergrote weergaves te zien.

Gemeentemaaltijd/Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 15-11-2018 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur

Kring over onze protestantse liturgie, o.l.v. ds. H. van der Steeg
datum en tijdstip 15-11-2018 om 19.45 uur