Voorjaarscollecte 11 tot 18 maart 2019

In de periode van 11 tot 18 maart wordt de voorjaarscollecte gehouden. Deze is bestemd voor het project “Moeders vinden nieuwe kracht”. Zoals uit de titel al op te maken valt, gaat dit project over moeders. Niet over alle moeders, maar over moeders in Oeganda. Zij zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar hebben het zwaar. Dit komt onder andere door ziekte, armoede en huiselijk geweld. De jarenlange oorlog droeg ook niet bij aan een veilige, stabiele gezinssituatie voor moeders om hun kinderen groot te brengen. Mothers’ Union helpt deze moeders de kracht te vinden om goed voor hun (omvangrijke) gezin te zorgen. In de Kerkwijzer van januari heeft u het verhaal van Silvia kunnen lezen en in die van februari het verhaal van Sophia. Dit keer kunt u het verhaal van Betty lezen.

Het verhaal van Betty

Vroeger kon ik nooit bidden, ik leefde in een uitzichtloze situatie en zorg voor 8 kinderen en 2 stiefkinderen. Een kind lijdt aan epilepsie en een ander heeft sikkelcelanemie, een veel voorkomende ziekte in Afrika. Mijn man drinkt veel en doet niets in het huishouden. Toen ik in contact kwam met Mothers’ Union, veranderde er veel. Ik kreeg soja zaden om te zorgen voor een eigen inkomen.
De eerste oogst heb ik niet verkocht, maar opnieuw ingeplant, waardoor mijn 2e oogst veel groter was. Van de opbrengst kon ik de schoolkosten voor de kinderen betalen. Ook kregen we een training op het gebied van relaties van Mothers’ Union. Hierdoor is er nu veel meer onderling respect gekomen en drinkt mijn man niet meer. Ik ben zo dankbaar voor het werk van Mothers’ Union, waardoor nu ook mijn dochter naar school kan!

Namens de ZWO-commissie
Aaltje Blankman

datum en tijdstip 18-03-2019 om 10:00

Gemeentemaaltijd/Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 21-03-2019 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur

Kerkschooldienst
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur

Symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019

Rommelmarkt B.O.D.
Zaterdag 23 februari 2019 was de laatste verkoopzaterdag van de Stichting Behoud Olster Dorpskerk.
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.