PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Iets om aan u door te geven Iets om aan u door te geven
Maart 2017 - Op de website van KerkinActie staat een artikel (enkele citaten daaruit hieronder weergegeven).
“Ik roep uit tot hemel en aarde, tot bergen en zeeën: sta op en wees mijn getuigen! Leg getuigenis af van het bloedvergieten in onze landen, want mensen zwijgen en zijn tot zwijgen gebracht. Ze sterven en worden vermoord. En wij zijn te uitgeput om te rouwen.” Deze profetische woorden werden uitgesproken in Istanbul door Rakel Dink. 10 jaar geleden werd haar man, Hrant Dink, een Turkse journalist, vermoord. Zij sprak bij een clandestien georganiseerde herdenking.
Rakel Dink peilde haar persoonlijke pijn diep: “In de afgelopen 10 jaar heb ik mijn tranen op mijn brood zien druppelen en geproefd hoe zout ze zijn. Maar dankzij Gods genade heb ik geleerd om om te gaan met boosheid en haat. Haar woorden waren een dringende oproep om recht en menswaardigheid.
De recente ontwikkelingen in Turkije gaven de woorden uit 1 Joh.4 , die zij citeerde een intense lading. “Als iemand zegt : “Ik heb God lief “, maar hij haat zijn broeder of zuster, is hij een leugenaar. Want iemand kan onmogelijk God, die hij nog nooit heeft gezien, liefhebben, als hij de ander, die hij wel ziet, niet lief heeft.
Een bijzondere toespraak. De volledige tekst is te lezen bij: www.kerkinactie.nl/actueel2017/01/hemel-en-aarde-wees-mijn-getuige 

Namens de ZWO-commissie,  Gerda Vonk
 
terug
 
 
 

Repetitie Hemelvaart projectkoor
datum en tijdstip 21-05-2019 om 20:15 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-05-2019
meer details

Gemeentebijeenkomst
datum en tijdstip 26-05-2019 om na de dienst
meer details

Inloopcentrum in de Bastiaan
datum en tijdstip 27-05-2019 om 10:00
meer details

 
Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
Rommelmarkt B.O.D.
Zaterdag 23 februari 2019 was de laatste verkoopzaterdag van de Stichting Behoud Olster Dorpskerk.
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.