Beleving Kerkendag door twee gemeenteleden Beleving Kerkendag door twee gemeenteleden

Beleving Kerkendag door twee gemeenteleden
De afgelopen Kerkendag op zaterdag 25 oktober in Wijhe is door vele gemeenteleden uit Raalte, Wesepe, Wijhe en Olst bezocht.
Drie gemeenteleden uit Olst delen hier hun beleving van deze dag.

Liturgisch bloemschikken
Met mensen uit Wijhe, Wesepe, Raalte en Olst hebben we deze workshop voorbereid. Als uitgangspunt kregen we de tekst uit Mattheus 22:34-40 mee.
Met de deelnemers lazen we eerst deze tekst, samen bespraken ze wat hen hierin aantrof, bijvoorbeeld het grootste gebod is de liefde en daarnaast hebt u naaste lief als uzelf.
Met deze ideeën ging met in groepjes met mensen uit de vier kerken aan de slag. Iedere groep kreeg ¾ uur om met bloemen en takken de lezing uit te beelden.
Aan het eind van de dag waren er 8 prachtige bloemstukken, waarin het samenleven werd verbeeld, de liefde naar elkaar.
De bloemstukken stonden de zondag erna in de 4 kerken en 3 verzorgingshuizen en in Overkempe in Olst (meegenomen door Margot, die daar woont).
Als bloemschiksters maakten we de afspraak volgend jaar nog een keer rond de veertigdagentijd bijeen te komen.

Tonnie Steenbruggen
Thea Wiegers

(Foto's bloemschikken, Hette Koopmans)

Wandelen en djembe

Zaterdag 25 oktober, de eerste Sallandse Kerkendag. Dit toen in een voor mij een druk en actief weekend.
Hoe heb ik deze dag beleefd? Ik ga het jullie vertellen zonder al te veel woorden.

Een gezamenlijke fietstocht naar Wijhe.

Een warm welkom door ds. Karolien Zwerver en het optimisme van ds. Martje Veenstra-Oving over deze dag.

Tijdens het wandelen heerlijk om mij heen kijken en genieten van al het moois wat er te zien is.

De spontane gesprekken die er tijdens het wandelen ontstonden.

Elkaar helpen met de te nemen hindernissen.

Bij vergissing (of was op het andere onderdeel te veel deelname?) werd mij het ritme slaan bij gebracht op de djembe.

(Rambakkie Djembe heeft van deze dag een eigen impressie gemaakt. Deze is te bekijken op hun YouTube-kanaal. Klik hier voor hun impressie.)

Een gezamenlijke lunch.

(Foto's wandelen en djembe, Arend-Jan Loozeman)

…en toen was het half twee en deze dag werd afgesloten.
Ik heb het iemand anders al verteld, maar deze dag heeft mij toen, in mijn drukke weekend, goed gedaan.

Arend-Jan Loozeman

Gemeentemaaltijd/Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 15-11-2018 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur

Kring over onze protestantse liturgie, o.l.v. ds. H. van der Steeg