do 29 november 2018

Kring over onze protestantse liturgie, o.l.v. ds. H. van der Steeg

Locatie:
 De Bastiaan, Kerkplein Olst
Tijdstip:
 19.45 uur  - 21.30 uur

Drie avonden over liturgie

Waarom gaan mensen zondagochtend naar de kerk? Wat gebeurt er eigenlijk? Wat bedoelen we met liturgie?
Ouderen herinneren zich dat het vroeger toch wel iets anders toeging in een dienst. En velen van ons hebben wel eens een dienst in een andere kerk meegemaakt, r.k. of oosters-orthodox. Ook daar gaat het er iets anders toe. Wat zijn de verschillen? Of gaat het toch om dezelfde liturgie?
Allemaal vragen die zowel bij geregelde kerkgangers als niet-kerkgangers leven. In drie bijeenkomsten willen we het samen hebben over de gang van zaken in een kerkdienst, over liturgie dus. Ik probeer een zekere ordening aan te brengen. Op de eerste avond gaat het over de “gewone” kerkdienst. Op de volgende avond gaat het over het Avondmaal of Maaltijd van de Heer of Eucharistie. En ten slotte willen we het hebben over de feesten, vooral over het Paasfeest (en over de Doop) en over het kerkelijk jaar.
De bijeenkomsten zijn op drie donderdagavonden en wel op 1, 15 en 29 november, telkens van 19.45 tot 21.30 uur.
U kunt zich voor deze korte reeks gespreksavonden opgeven bij Blandine Taal, e-mail: of bij mij, tel.nr. 560949, e-mail:

Ds. Henk van der Steeg

Kerk open met tentoonstelling Bijbelse planten en orgelspel
datum en tijdstip 24-08-2019 om 13.30 uur

datum en tijdstip 25-08-2019 om 9:30 uur